Inspiratie voor je badkamer: manieren om je badkamer luxe uit te laten stralen!

by Tom Cosyns - Seobureau

Een badkamer is een van de meest gebruikte kamers in je huis. Tanden poetsen, douchen, je make-up doen, het gebeurt allemaal in je badkamer. Deze kamer verdient dus ook aandacht! Maar je badkamer inrichten, dat kan soms lastig zijn. Je wilt dat het er rustgevend uitziet, maar ook luxe uitstraalt. In dit artikel geven we je wat tips om je badkamer er luxe uit te laten zien en een kleine upgrade te geven!

Maak gebruik van accessoires

Het juiste gebruik van accessoires kan je badkamer ook een kleine upgrade geven. Het is belangrijk dat je niet te veel gebruikt, zodat je badkamer druk of rommelig oogt. Qua accessoires kun je bijvoorbeeld denken aan een mooie plant. Planten die goed in je badkamer passen qua klimaat, zijn: graslelies, varen, lepelplant of een kwartjesplant. Of je kiest voor een nepplant, dat kan natuurlijk ook! Ook kun je op je wasbak een mooi plateau neerzetten van marmer of steen, met hierop verzorgingsproducten. Je kunt shampoo online kopen en hierop zetten, of bijvoorbeeld je dag- en nachtcrème. Ook kun je een mooie houder kopen voor je tandenborstel en tandpasta. Zo ziet je badkamer er netjes en opgeruimd uit.

Kies voor het juiste licht

In je badkamer is het juiste licht enorm belangrijk. Wanneer je hier je make-up doet, heb je goed en fel licht nodig. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een speciale spiegel waar led-licht in zit, zodat je altijd hetzelfde goede licht hebt. Je kunt ook naast, of boven je spiegel spotjes plaatsen. Of kies voor spotjes die je zelf kunt draaien, zodat het licht altijd is waar je het nodig hebt. Dit kun je zien als ‘’functionele’’ verlichting in je badkamer. Maar wanneer je gaat douchen, wil je juist rustgevende verlichting. Kies dan ook voor plafondverlichting die makkelijk gedimd kan worden. Zo kun je overdag wat feller licht gebruiken, en ‘s ochtends en ‘s avonds wat minder fel.

Een opgeruimde badkamer

Voor een kleine upgrade aan je badkamer kun je ook denken aan het reorganiseren en opruimen van je badkamer. Gooi oude handdoeken met gaten erin weg, en vervang deze voor nieuwe. Dit geldt ook voor washandjes en kleine handdoekjes. Ga ook eens door je hele voorraad verzorgingsproducten, shampoos en douchegels heen en gooi weg wat over de datum is. Het zal je verbazen hoe snel sommige producten niet goed meer zijn! Doe dit ook voor je make-up en haarproducten. Vervang je producten bij Beautyplaza en vul je voorraad weer aan. Een opgeruimde badkamer ziet er meteen een stuk beter uit en het voelt ook een stuk rustgevender aan!