De verschillen tussen een pvc vloer en een houten vloer

by Tom Cosyns - Seobureau

Een mooie vloer is van belang voor de uitstraling van jouw interieur, maar daarbij vormt het een aanzienlijke investering. Het is dan ook verstandig om goed na te denken aan welke eisen jouw uiteindelijke vloer moet voldoen. Wellicht verlang je naar een vloer met een warme uitstraling, die gemakkelijk te onderhouden is of die binnen een bepaald budget past? Om aan jouw wensen te voldoen, staan wij klaar om met je mee te denken. Geef ons je eisen door en we zullen samen op zoek gaan naar jouw droomvloer. Als voorproefje op onze service, belichten we in deze blog graag het verschil toe tussen een prachtige pvc vloer en een houten vloer. Hopelijk wordt het hiermee al iets eenvoudiger om een keuze te maken…

Het onderhoud

Laten we als eerst ingaan op het onderhoud, want beide vloeren dienen anders behandeld te worden. Dit verschil komt voort uit het feit dat pvc vloeren over het algemeen zijn voorzien van een hoogwaardige toplaag die de vloer beschermt tegen krassen, stoten en vocht. Dit houdt in dat de vloer eenvoudig schoon te maken is en zelfs geschikt is voor plaatsing in keukens en badkamers! Aan de andere kant wordt de levensduur van een houten vloer gewaarborgd door de planken te oliën, te schuren of te lakken. Hoewel dit op het eerste gezicht intensief lijkt, valt het onderhoud mee, dankzij technologie zoals verbeterde lak. Even stofzuigen of dweilen, het kan allemaal, zelfs bij prachtige houten planken.

De vloer leggen

Een pvc vloer leggen vertoont gelijkenissen met het leggen van een houten vloer. In beide gevallen is namelijk een egale ondervloer essentieel. Over het algemeen is het leggen van een pvc vloer iets eenvoudiger, maar eventuele ongelijkheden vallen wel beter op. Dit komt doordat een plank van een pvc vloer dunner is dan een houten plank. Daarbij bieden beide vloertypes de mogelijkheid om te kiezen voor een patroon, waaronder de veelgevraagde pvc visgraatvloer en de tijdloze houten Hongaarse puntvloer.

De prijs en uitstraling

Naast onderhoud en installatie spelen er nog andere factoren een rol bij het maken van je keuze. Hoewel het prijsverschil in de praktijk niet enorm is, is een pvc vloer over het algemeen wat goedkoper dan een echte houten vloer. Maar als je op zoek bent naar een vloer met een warme, robuuste uitstraling, dan bevelen we je zonder twijfel een echte authentieke houten vloer aan. Ondanks de realistische uitstraling van een pvc vloer, is hij niet te vergelijken met de charme van echte houten planken.

Dus, overweeg zorgvuldig wat je wensen zijn en welke vloer daar het beste bij aansluit: wordt het de pvc vloer of geef je toch de voorkeur aan echt hout?

You may also like