Tips voor een kleine woning: multifunctionele meubels

by Tom Cosyns - Seobureau

Het inrichten van een kleine woning kan een uitdaging zijn. Het begint al bij de muren en de vloer, waarop je het beste lichte kleuren kunt gebruiken zodat deze het licht weerkaatsen en de woning ruimer kan lijken. Qua meubelstukken en opbergruimte loop je ook al gauw tegen wat probleempjes aan. Het liefst laat je de woning zo ruim mogelijk lijken, terwijl je tegelijkertijd al jouw bezittingen hier moet kunnen opbergen. Maar hoe doe je dit nou? Een antwoord hierop is om multifunctionele meubelstukken in je huis te installeren. Hierover lees je meer in dit artikel

Een slaapbank zodat iedereen kan blijven overnachten

Het doel van een multifunctioneel meubelstuk is uiteraard om verschillende behoeften te vervullen, zonder daarbij extra ruimte in je woning mee in te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een slaapbank. Deze is uiteraard erg handig wanneer je kleine woning niet beschikt over een kamer voor logés. Deze kunnen dankzij de slaapbank gemakkelijk de nacht doorbrengen in de woonkamer. Wanneer de ochtend is aangebroken, kan deze bank weer gemakkelijk in elkaar geschoven worden, waardoor deze weer kan dienen als bank. Deze tip is ook erg handig voor mensen die in een studio wonen.

Handige én leuke kastjes in iedere ruimte

Een ander voorbeeld van een multifunctioneel meubelstuk is de dressoir. Deze kun je namelijk gebruiken om de opbergruimte van je woning te vergroten, en deze kan tegelijkertijd dienen om de tv te dragen. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten dressoirs. Voor een kleine ruimte is het aan te raden om een dressoir te nemen waar je veel spullen in kunt opbergen. Denk daarbij aan een dressoir met veel verschillende lades en plankjes. Zo kan het meubelstuk dat jouw tv draagt, tegelijkertijd veel spullen bewaren. Daarnaast zorgt de toegenomen opbergruimte ervoor dat je woning beter opgeruimd is, waardoor je woning ook nog eens optisch groter lijkt. Veel losse spullen en rommel laten je woning immers kleiner lijken.

Soms is stapelen de oplossing!

Een andere tip is om meubels aan te schaffen waarbij je opbergruimte kunt stapelen. Denk daarbij dus aan meubels die de hoogte in gaan, in plaats van juist de breedte. Koop hogere meubels, zoals bijzettafels, waar je ook weer spullen onder kunt opbergen, bijvoorbeeld in manden. Op deze manier neem je minder ruimte in, maar kun je meer spullen opbergen.

Het belang van het creëren van opbergruimte door middel van multifunctionele meubelstukken lijkt nu wel duidelijk. Gelukkig zijn er ook veel stijlvolle meubelstukken te vinden die jouw huis ook nog eens boost geven op esthetisch vlak. Neem een kijkje online en ga op zoek naar meubels die mooi in je huis staan.

You may also like