Interieurarchitect

Interieurarchitect

Interieurarchitect gezocht? Dan zit je hier goed want een interieurproject is voor ons pas geslaagd als u als klant tevreden bent.

Een geslaagd interieur begint bij het vinden van de geschikte  interieurarchitect die je dromen omzet naar de realiteit. Wanneer stijlen en meningen botsen, zal dit ook zichtbaar zijn. Deze concrete tips helpen je de juiste interieurpartner te vinden. Spytze

De criteria van de Interieurarchitectbepalen

De zoektocht naar een interieurarchitect begint bij het bepalen van de gewenste interieurstijl. De meeste interieurontwerpers leggen zich toe op één bepaalde stijl en weten dan ook alles over de nieuwste trends en materialen. Bovendien kennen ze de geschikte vakmannen. Ook voor specifieke eisen zoals ecologisch bouwen, restauratie of een lage energiewoning, is het raadzaam een interieurarchitect met ervaring te raadplegen.

Het portfolio

De beste manier om na te gaan of een interieurarchitect voldoet aan je eisen, is door zijn of haar portfolio uit te pluizen. Is het interieurproject vrij te bezichtigen of zijn er openhuisdagen gepland? Ga dan zeker een kijkje nemen. Lukt dat niet, dan kan je hun interieurprojecten raadplegen via internet of publicaties van de betreffende interieurarchitect opzoeken.

Lokale interieurarchitecten

Een interieurarchitect nemen uit de buurt heeft heel wat voordelen. Een nauwe band met de omgeving zorgt voor een vlotte samenwerking met de dienst stedenbouw, plaatselijke leveranciers en vakmannen. Ook de opvolging van de werken zal vlotter verlopen aangezien de interieurarchitect veel vaker over de vloer kan komen.

Aanbevolen Interieurarchitecten

veranda kopen– Interieurarchitect Desmedt-cocooning

Het persoonlijke en familiale karakter van het DSC team dat bestaat uit 1 architect, 2 interieurarchitecten en een vast team van eigen bekwame arbeiders en onderaannemers zorgt ervoor dat uw project in goede handen is van ontwerp tot en met realisatie. Om tot een complete harmonie te komen tussen vaste en losse interieurelementen stemmen wij de volledige inrichting op elkaar af. Indien gewenst krijgt u deskundig interieuradvies bij de keuze van verlichting en gordijnen tot zelfs het kleuradvies bij de uit te voeren schilderwerken.

De Smedt Cocooning
Molenstraat 47
1880 Nieuwenrode (Kapelle op den Bos)

T 015 71 21 16
F 015 71 02 62

 

 

 

Het bureau AeB Deknock P interieurarchitect is een dynamisch ontwerpbureau met jarenlange ervaring dat verschillende vakdiciplines bij elkaar heeft gebracht. Door architectuur, interieur, tuin en landschap samen te voegen kan het zowel de bebouwde als de onbebouwde omgeving vormgeven.

Aan de hand van een intakegesprek en een beoordeling van de situatie ter plaatse, wordt samen met u een voorlopig programma van wensen en eisen opgesteld. Zo krijgt u inzicht in hoe wij functioneren en krijgen wij inzicht in de complexiteit van de opdracht en hoeveel tijd wij hiervoor denken nodig te hebben. Het ontwerp zal zo worden opgebouwd dat het niet alleen mooi oogt, maar ook de functionaliteit van de ruimte ten goede komt.

Interieurarchitect Alexander Hugelier Beeldpunt.
Interieurinrichting door interieurarchitect Alexander Hugelier gespecialiseerd in alle interieurontwerp. Van ontwerp tot technieken, van idee tot oplevering.

Welke taken heeft de interieurarchitect? 
De opdracht van een interieurarchitect is het ontwerpen, uittekenen en (laten) uitvoeren van (hoofdzakelijk) binnenruimtes van leef-, werk- of recreatieomgevingen. Hij of zij is gespecialiseerd in vormen, materialen en kleuren. In hun ontwerp hebben ze onder meer aandacht voor de inrichting van de verschillende ruimtes onderling, de volumes, de vloer-, muur- en plafondbekleding, de kunstverlichting, de stoffen, het meubilair, enz.Het werk van een interieurarchitect verloopt doorgaans in drie fasen.1. VoorontwerpEerst en vooral moet de interieurarchitect een programma opstellen waarin de eisen, wensen en doelen van de opdrachtgever worden geformuleerd. Dit voorontwerp is belangrijk omdat het een kader schept waarmee de interieurarchitect aan het werk gaat. Het bevat zowel de praktische als esthetische eisen en wensen van de bouwheer. Naast het voorontwerp bevat het programma ook een raming van de kosten.2. Definitief ontwerp

Wanneer het eerste ontwerp door de bouwheer positief ontvangen wordt, gaat de interieurarchitect verder met de uitwerking ervan. Er wordt een lastenboek opgesteld dat naast een ontwerptekening een schriftelijke omschrijving bevat van de uit te voeren werkzaamheden en materialen. In een meetstaat worden de hoeveelheden bepaald. Het ontwerp moet ook getoetst worden aan allerlei bestaande eisen en regels zoals: Is de functie die het gebouw zal vervullen, wel toegestaan volgens het bestemmingsplan? Voldoet het gebouw aan de technische-, veiligheids- en gezondheidseisen die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit?

Voor bepaalde verbouwingen is soms een bouwvergunning nodig. Als er bijvoorbeeld iets gesloopt moet worden, dient er een sloopvergunning te worden aangevraagd. De interieurarchitect inventariseert welke regelgeving, normen en voorschriften van toepassing zijn en overlegt met specialisten, waaronder een architect, om de nodige bouwvergunning aan te vragen. Het lastenboek bevat ook richtlijnen voor de aannemer(s).

3. Uitvoering

Wanneer het lastenboek en ontwerp klaar zijn, wordt aan enkele aannemers een prijsofferte gevraagd. De interieurarchitect maakt hiervan een grondige evaluatie en bepaalt samen met de bouwheer met welke aannemer(s) er zal gewerkt worden. Ten slotte voert hij regelmatig controles uit, volgt de oplevering op en verricht de nodige nazorg.

Interieurarchitect Lievens Interiors: Op maat.
We zijn actief over gans België. Steeds tot uw dienst en met vriendelijke groeten., ps: Contacteer mij gerust voor een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek. Interieurarchitect LIEVENS INTERIORS Dirk Lievens. Baron de Pélichystraat 42 B-8870 Izegem Zeedijk 17, bus 22 8380 Zeebrugge.

https://www.elrubioloco.com – https://www.mydesiredeal.com – https://dsmbaancircuit.nl – https://www.mondoimmobiliare.eu/ – http://www.phoenix-werke.de – http://swankylinks.com – http://soneyfabrics.com – http://orangegrovemotel.com – https://www.ledinbouwspot.be – https://www.led-forum.nl – https://www.grey-blog.be – https://www.sknetblogs.be –https://www.asm-blog.com – https://www.7k31.com – http://www.hostareus.com – http://www.paddlepowerkayaks.com – http://www.stamer-reflex.com – http://www.staplijst.com – https://www.vansoncranes.com – https://www.swamp-gas.com – http://www.wacohog.com – http://www.rentmysim.com – http://www.hotel-appartementen.be – http://www.vertcerise.shop – https://www.residenzadelsole.eu – https://www.grafika-design.eu – http://aj-creatives.com/

https://infoguide.be – kmosite.be , vlaamsebedrijven.bevlaamsebedrijvengids.bedataweb.be

 COSY ME
Martine Pieters is een professioneel interieurarchitecte.Van een restyling van een kleine ruimte tot een volledige transformatie van je hele woning, voor alle mogelijke binnenhuisprojecten kunnen particulieren en bedrijven bij mij aankloppen. Ik zorg er persoonlijk voor dat je je goed voelt in je interieur, een gezellige thuishaven, waar alles een plaats heeft en aangepast is aan je leefgewoontes. Tijdens een eerste kennismaking bij je thuis, bespreken we je verwachtingen en je budget. Dankzij mijn expertise, maak ik voor jou de beste keuzes. Op deze manier bespaar je heel wat tijd en kan jezorgeloos je interieurdromen waar maken.bedrijfsfilm maken

Lien Vanbuel Interieurarchitect.
Van jongsaf geboeit door interieur en al snel wist ik dat het mijn droom was interieurarchitect te worden. Deze heb ik kunnen verwezelijken in 2014, toen ik ben afgestudeerd. Al snel bouw je een eigen stijl uit. Ik werk graag met een strak warm interieur en scandinavische invloeden. De combinatie hout, beton en staal komen vaak terug in mijn ontwerpen. Door groot aanbod van materialen en mogelijkheden is het soms erg moeilijk om je woning (opnieuw) in te richten. Als interieurarchitect wil ik u  graag hier bij helpen. Het begeleiden en adviseren om je project te realiseren gebeurt in 7 stappen.

Tags: villabouw architectBEN ArchitectArchitect moderne huizenInbraakbeveiliging