Vlizotrappen, je hebt ze in verschillende soorten en maten, maar hoe weet je nu waar je op moet letten en welke trap het beste bij jouw situatie past?  Na het behandelen van deze blog kun jij je keuze maken. Bij Houtcompleet.nl vindt je een goot assortiment aan vlizotrappen.

Belangrijke maten

Om de juiste vlizotrap te kunnen meten, moet je eerst weten welke maten je vlizotrap moet hebben. De volgende maten moet je opmeten:

  • Hoogte vloer tot aan plafon
  • Lengte en breedte van je trapgat

Verschillende materiaal

Voor een langere levensduur heb je metalen vlizotrappen, maar voornamelijk worden vlizotrappen in hout geleverd.

Soorten vlizotrappen

De meest bekende vorm vlizotrap is de trap met een inklapbare ladder bestaande uit 3 of 4 delen die je naar beneden kunt klappen nadat het luik geopend is. Deze trap is te verkrijgen in metaal of in hout. De ladder van de vlizotrap heeft een standaardmaat, maar deze kun je zelf inkorten tot de gewenste hoogte. De meest voorkomende vlizotrappen hebben een hoogte van ongeveer 280 cm tot aan het plafond. De uitklapbare vlizotrap kun je bij sommige leveranciers ook als maatwerktrap krijgen. Op de website van Houtcompleet.nl kun je verschillende uitklapbare vlizotrappen op maat bestellen. Uiteraard zitten hier wel marges aan, maar zo is er vrijwel voor elk trapgat een trap te maken.

Isolatie

In het luik van een vlizotrap zit isolatiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht niet verloren gaan. Dit wordt voornamelijk weergegeven als een W/m²K waarde. Hierbij is 1,2 W/m²K neutraal. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie.

Accessoires

De meest voorkomende accessoires zijn leuningen en beschermvoetjes. Dit maakt je woning direct een stuk beter, ben jij benieuwd naar de accessoires? Houtcompleet.nl heeft een groot aanbod aan accessoires.

De trap passend maken

 

Bakmaat is de belangrijkste maat als je de vlizotrap gaat kopen. Deze staat namelijk gelijk aan de maat van je trapgat. De bak wordt standaard iets kleiner geleverd zodat deze uiteindelijk in je trapgat past. De hoogte zijn vaak standaard, maar deze kun je ook zelf inkorten.

Vlizotrappen worden standaard aangeboden in bakmaten. Staat jouw bakmaat er niet tussen, dan kun je altijd de keuzen om te kiezen voor een maatwerk vlizotrap. Op deze manier weet je zeker dat de trap aansluit op jouw situatie.

 

You may also like