Kijk eens rond in je woonkamer of je slaapkamer. Ze zijn zo smaakvol en comfortabel mogelijk ingericht, maar toch heb je het gevoel dat er iets ontbreekt. Je zou best iets decoratiefs aan de muur willen hangen. Een kunstwerk met uitstraling waar je niet op uitgekeken raakt en die perfect past bij de rest van je interieur. Je kunt het bijvoorbeeld zo persoonlijk mogelijk maken, door foto’s van belangrijke gebeurtenissen uit je leven uit te vergroten en in mooie lijsten op te hangen. Of je gaat voor een traditioneel schilderij. Of wil je liever iets moderns met een sterke en unieke uitstraling? Kijk dan eens naar een plexiglas schilderij.

Diverse soorten wanddecoratie 

plexiglas schilderijKies je voor lijstjes met uitvergrote foto’s, dan moet je toch oppassen. Allereerst moeten je foto’s van hoge resolutie zijn, om te voorkomen dat ze een gepixeld uiterlijk krijgen na uitvergroting. Daarnaast moet je bij foto’s letten op de lichtinval in je ruimte. Direct zonlicht is funest voor veel foto’s. Na verloop van tijd zie je overduidelijk dat de kleuren vervagen en flets worden, waardoor je foto er oud en verwaarloosd uit gaat zien. Een wandtapijt of een schilderij kunnen ook last hebben van zonlicht, maar zijn vooral echte stofnesten. Als je mooie schilderij, dat misschien wel een erfstuk is, te veel stof op zich heeft, moet je hem professioneel laten schoonmaken. Dat kan aardig in de papieren lopen, maar het is altijd nog beter dan het zelf te proberen. De kans dat je kostbare schilderij dan beschadigd raakt, is té groot. Een plexiglas schilderij heeft geen last van stof en trekt zich niets aan van direct invallend zonlicht.

De speciale eigenschappen van een plexiglas schilderij

Bij een plexiglas schilderij wordt het kunstwerk op de achterkant van het plexiglas geschilderd. Het plexiglas zelf houdt de schadelijke en blekende UV-straling van de zon volledig tegen. De heldere kleuren van je plexiglas schilderij blijven dus volledig behouden. Het plexiglas dat voor je plexiglas schilderij zit, geeft het kunstwerk een interessant 3D-effect. Afhankelijk van de positie waarin je staat en de lichtinval in je ruimte ontdek je telkens meer interessante details aan je schilderij. Door dit diepte-effect lijkt je schilderij wel tot leven te komen. Hoe zit het met reinigen van je plexiglas schilderij? Dat is geen enkel punt. Plexiglas is van nature krasvast en eenvoudig te reinigen. Laat je adviseren welke schoonmaakmiddelen je het beste kunt gebruiken. Er zijn schoonmaakmiddelen die het plexiglas een waas kunnen geven, wat de kwaliteit van je schilderij niet ten goede komt.

Een plexiglas schilderij op maat bestellen

Is een plexiglas schilderij iets voor jou? Ontdek wat er allemaal te krijgen is. Schilderijen van plexiglas zijn er in uiteenlopende thema’s. Denk bijvoorbeeld aan indringende portretten, oogstrelende architectuur, prachtige landschappen of indringende, abstracte kunst. Je schilderij komt het mooist uit de verf als het wat afmetingen betreft naadloos past bij de rest van je interieur. Zo hou je het uiterlijk van je ruimte in balans. Dan is het wel zo handig als je leverancier schilderijen in verschillende maten kan aanbieden. Je kunt niet alleen kiezen uit standaardmaten, maar je plexiglas schilderij geheel op maat laten maken.

You may also like