Hoewel er veel voordelen zijn aan een traditioneel huisalarmsysteem dat wordt geïnstalleerd door een ervaren beveiligingsprofessional, zijn er tal van doe-het-zelf (doe-het-zelf) huisbeveiligingssystemen op de markt, en ze zijn eenvoudiger te installeren en goedkoper dan u. denken.

Er is geen boor- of technische kennis vereist! Bovendien zijn de meeste van deze doe-het-zelfsystemen draadloos, waardoor ze een uitstekende beveiligingskeuze zijn voor huurders die geen gaten in de muur kunnen boren.

Zoekt u een draadloze camera of kiest u voor een volledig draadloos camerasysteem? Bij Sitcon vindt u verschillende soorten beveiligingscamera’s die draadloos werken. We beschikken over stand-alone draadloze bewakingscamera’s, maar ook draadloze camera sets met een recorder waar het signaal draadloos wordt verzonden. Met de draadloze camera’s van Sitcon kunt u uw woning of bedrijf beveiligen zonder lastige installatie. Draadloze camera’s of een volledig set worden meestal in combinatie met een recorder geleverd

Basisstappen voor het installeren van een huisbeveiligingssysteem

1. Installeer het draadloze huisbeveiligingspaneel
Kies een plaats in de buurt van uw primaire toegangsdeur en dicht bij een stroombron om het paneel te installeren. Vaak hoef je alleen maar een kleine spijker in de muur te slaan om het paneel te “installeren”. Als je geen enkele vorm van gaten in de muur kunt maken, kun je verwijderbare dubbelzijdige lijm gebruiken.

Sommige beveiligingspanelen , zoals die van Vivint of Cove , kunnen ook op een tafel staan.

2. Plaats overal in huis sensoren en detectoren
Uw systeem bevat standaard deursensoren en raamalarmsensoren en kan bewegingsdetectoren bevatten. De sensoren worden meestal geleverd met een peel-and-stick-rug die ze op hun plaats houdt en toch naar behoefte kan verplaatsen. Meer informatie over het installeren van ingangssensoren .

Gebruik de richtlijnen die bij uw huisbeveiligingssysteem zijn geleverd om sensoren op optimale locaties te plaatsen, of volg onze gids voor effectieve plaatsing van bewegingssensoren .

3. Test het beveiligingssysteem
Volg de aanwijzingen in de gebruikershandleiding van het beveiligingssysteem om het alarmsysteem te testen en te controleren of alles naar behoren werkt.

Sleutelcomponenten van een doe-het-zelf beveiligingssysteem

De componenten van het beveiligingspakket variëren van bedrijf tot bedrijf en variëren van eenvoudig tot robuust. Veel leveranciers van doe-het-zelfbeveiliging bieden de mogelijkheid om componenten per stuk te kopen, zodat u een aangepast huisalarmsysteem kunt maken. Hoe dan ook, een doe-het-zelf beveiligingssysteem bestaat uit de volgende basiscomponenten.

Hoofdpaneel met toetsenbord

Het hoofdpaneel en het toetsenbord vormen het brein van uw doe-het-zelf beveiligingssysteem. U gebruikt het toetsenbord om het systeem te activeren en deactiveren, en als het paneel geavanceerd is, kunt u het mogelijk gebruiken om bijvoorbeeld alarminstellingen te programmeren.

Ingangssensoren

Elk alarmsysteem bevat raam- en deursensoren die reageren wanneer het raam of de deur wordt geopend. Hoeveel sensoren je koopt, hangt af van het aantal ramen en deuren in je huis, maar ook van je persoonlijke voorkeur.

Bewegingsmelders

Bewegingsmelders worden meestal in hoeken geplaatst en reageren wanneer er beweging in de kamer wordt gedetecteerd. Sommige geavanceerde bewegingsdetectoren zijn gekoppeld aan beveiligingscamera’s en beginnen met het opnemen van video wanneer ze beweging detecteren. Afhankelijk van het systeem kunt u de video mogelijk in realtime bekijken vanaf uw telefoon of een ander met internet verbonden apparaat.

Omgevingssensoren

Naast inbrekers beschermen beveiligingssystemen ook tegen brand, overstromingen en gevaarlijke gassen. Door sensoren op de beste locatie te plaatsen, ontvang je snel meldingen.

Rookmelders

Bespaar niet op rookmelders bij het kopen van je zelfbouw beveiligingssysteem. Installeer er een op elke verdieping van je huis, in elke slaapkamer en in elke gang of trap. Ze kunnen net als de meeste andere sensoren in een beugel aan de muur worden geschroefd of met lijm worden bevestigd.

Lees meer over waar u rookmelders kunt installeren voor maximale veiligheid en ter voorkoming van valse alarmen . We hebben ook een test- en onderhoudsgids voor rookmelders om u te helpen deze apparatuur in topconditie te houden.

Koolmonoxide sensoren

CO-detectoren moeten in de buurt van slaapkamers en aangebouwde garages worden geïnstalleerd. Zorg er net als bij rookmelders voor dat er op elke verdieping van je huis ten minste één koolmonoxidemelder hangt.

Lees meer over waar u CO-detectoren installeert .

Sensoren voor waterlekken

Waterleksensoren rusten op de vloer waar u zich zorgen maakt over lekken. Sommige hebben een draadsonde waarmee u lekken in krappe ruimtes kunt detecteren.

Als je de kans hebt om dit tijdens een verbouwing te doen, plaats dan een waterleksensor onder het bad of onder de douchekranen. Ook toiletflenzen hebben de neiging om te lekken, dus leg er een in je kelder of kruipruimte onder een toiletaansluiting.

Doe-het-zelf beveiligingssystemen werken niet voor iedereen

Een doe-het-zelfbeveiligingssysteem is eenvoudig te installeren, betaalbaar en krachtig en kan een studio-appartement in de stad of een groot huis in de buitenwijken helpen beschermen, maar het is niet voor iedereen de juiste oplossing voor huisbeveiliging.

Hoewel doe-het-zelf beveiligingssystemen zijn ontworpen om te worden geïnstalleerd door niet-technische huiseigenaren, willen of kunnen sommige mensen het systeem niet installeren. En er is altijd een kans dat het verkeerd wordt geïnstalleerd en dat u het risico loopt onbeschermd te worden.

Sommige doe-het-zelfsystemen bieden geen geavanceerde services of componenten die traditionele alarmsystemen wel bieden, zoals brand- en koolmonoxidebewaking, paniekknoppen of huisdier-immuun bewegingssensoren .

Vergeet niet dat een “doe-het-zelfsysteem” gewoon betekent dat u de apparatuur zelf installeert. Met een doe-het-zelf systeem kunt u toch beschikken over professionele alarmbewaking . Een bewaakt huisbeveiligingssysteem kan de kans verkleinen dat u slachtoffer wordt van een inbraak.

Ongeveer 60% van de veroordeelde inbrekers zegt dat de aanwezigheid van een alarm ervoor zou zorgen dat ze een ander huis zouden zoeken om in te breken. Het kan ook tot 20% besparen op uw inboedelverzekering . Dus of je nu kiest voor een doe-het-zelf beveiligingssysteem of kiest voor de traditionele route, een huisalarmsysteem is een slimme investering.

You may also like