stoelpoot doppen

Na een lange zoektocht heb jij dan ein-de-lijk een kamer gevonden: wat een opluchting zeg. Hoewel het niet de grootste kamer is, ben jij al hartstikke blij dat je een studentenkamer hebt. Nu wordt het tijd voor de volgende stap, namelijk het bij elkaar sprokkelen van meubels. Benieuwd hoe jij je kleine studentenkamer praktisch kunt inrichten? Wij helpen je alvast op weg.

Ga voor een slaapbank

In een kleine studentenkamer is het natuurlijk lastig om zowel een bed als een bank te plaatsen. Wel is het natuurlijk niet fijn om meteen op bed te moeten zitten wanneer er mensen langskomen of wanneer je na het thuiskomen in je kamer besluit te avondeten. Daarom is het aan te raden om een slaapbank te kopen in plaats van een bed. Overdag kan je ‘m gebruiken als bank wanneer je mensen over de vloer hebt of zelf wilt ontspannen. Klaar om te slapen? Schuif je bank uit en voila: slapen maar!

Zo weinig mogelijk meubels

Omdat je al zo’n kleine ruimte hebt, is het wellicht niet ideaal om bizar veel meubels of spullen mee te nemen. Waarom: je wilt natuurlijk wel genoeg ruimte hebben om te bewegen. Daarbij oogt de ruimte door een minimalistische inrichting al een stuk groter dan wanneer de kamer is volgepropt met meubels. 

 

Voorkomen dat je borg wordt ingehouden wanneer je weer weggaat uit je studentenkamer? Bescherm je vloer tijdens het verhuizen door stoelpoot doppen en/of meubelwielen onder je meubels te plaatsen. Zo voorkom je namelijk beschadigingen en/of krassen aan de vloer.

Planten-tijd!

Hét onderwerp waar veel mensen naar vragen wanneer je eindelijk een kamer hebt: “Heb je al planten?” Het is een typische decoratie voor een studentenkamer en brengt immers ook een leuke sfeer mee. Ook wanneer je een kleine studentenkamer hebt, is er altijd ruimte voor een plant. Niet de beste plantenverzorger? Gelukkig zijn er genoeg planten waarbij je niet de grootste ster in verzorgen hoeft te zijn.

Maak de kamer gezellig

Je studentenkamer mag dan wel niet groot zijn, maar de kamer gezellig maken kan natuurlijk altijd! Maak je kamer eigen door bijvoorbeeld foto’s met familie of vrienden op te hangen of plaats andere decoraties die staan voor wie jij bent als persoon. Ook maak je de kamer gezelliger door verlichting op te hangen. De keuzes zijn eindeloos om je kamer net wat meer sfeer te geven.

 

Tijd om jouw kamer in te richten!

Wij hopen dat je met deze tips al meer een idee hebt bij hoe jij je studentenkamer gaat inrichten. Wij wensen je veel succes met je verhuizing en geniet van je studententijd!

You may also like