Langzaam maar zeker komen we steeds dichter bij de zomer. Tijdens de zomer kunnen de kinderen weer lekker genieten van de achtertuin met. Op deze manier kunnen zij weer een te gekke zomer tegemoet gaan die zij nooit meer zullen vergeten. Op het moment dat de kinderen nog jong zijn, is het belangrijk dat de tuin kindvriendelijk is. Wil je meer weten over elementen die de tuin kindvriendelijk maken? Dan kun je hier in dit artikel meer over lezen!

 

Privacy voor de kinderen

Door een schutting te plaatsen kun je niet alleen privacy creëren, maar de kinderen ook veilig in de achtertuin laten spelen. Het zorgt ervoor dat ongewenste bezoekers buiten blijven en dat je niet telkens ogen in de tuin hebt. Een goede manier waarop je dit voor elkaar kunt krijgen is door een wilgentenen schutting te plaatsen. Deze schutting heeft een leuke look en dat zorgt het ervoor dat de tuin er warm en uitnodigend uitziet. Het hele gezin kan zo het hele jaar door genieten van een fijne sfeer. Het is goed om te weten dat deze schutting ook erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk is. Zonder veel voor de schutting te doen, kan het 8 tot 10 jaar meegaan. Behandel je de schutting met lijnzaadolie? Dan kan het zelfs tot 13 jaar mee gaan. Hoe tof is dat? Door lijnzaadolie voor de schutting te gebruiken, zorgt het ervoor dat de schutting bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Een andere manier om de levensduur van deze schutting te verlengen, is door het te laten begroeien met klimop planten. Voordat je dit hek gaat plaatsen,  is het belangrijk dat de ondergrond vlak is en geen oude begroeiing heeft.

Schommelen in de tuin

Zonder speelmogelijkheden kunnen kinderen niet optimaal gebruik maken van de tuin en kunnen zij zich zelfs vervelen. Hier kun je op inspelen met een schommel tuin. Door het ritme van heen en weer gaan, kriebels in de buik en haar in de wind, blijft schommelen een magische activiteit. Van een schommel worden kinderen blij, maar jij kunt er ook van genieten. Je kunt het namelijk aanpassen op verschillende leeftijdsgroepen. Voor hele jonge kinderen kun je peuterzitjes of nestzitjes kopen en voor oudere kinderen kun je een schommelplankje plaatsen. Een schommel kan dus goed meegroeien met elk kind.

 

In het kort, het hebben van een goede schutting is een manier om de kinderen te beschermen. Een goede optie waar je uit kunt kiezen, is een wilgentenen schutting. Door een schommel in de tuin te plaatsen kunnen de kinderen een magische tijd beleven.

You may also like