Huis winterklaar maken

by Tom Cosyns - Seobureau

Het wordt steeds kouder buiten en het duurt nog maar heel even, voordat de winter aanbreekt. Een extra warm en gezellig huis is tijdens de winter een aanrader. Je brengt dan namelijk veel meer tijd in huis door. Lees hier onze tips om je huis helemaal klaar voor de winter te maken.

Prettig binnenklimaat

Als het buiten kouder wordt, moeten de kachels binnen vaak ook hoger. Dit zorgt er soms voor dat het binnenklimaat in huis niet meer zo gezond is. Zorg er daarom voor dat je regelmatig ventileert, de kachel niet hoger zet dan 21 graden en regelmatig het huis stoft.

Ook is het belangrijk dat het huis goed geïsoleerd is en je ongewenste tocht buiten houdt. Woon je in een oud pand? Dan heb je misschien last van kieren en naden waar de wind doorheen komt. Maak deze zoveel mogelijk dicht en koop een tochtrol als dit nodig is. Heb je enkel glas? Dan is het ook verstandig om de ramen wat extra te isoleren. Dit kan bijvoorbeeld met de juiste raamdecoratie van Veneta.com zoals plisségordijnen, verduisterende rolgordijnen of verduisterende gordijnen.

Winterse accessoires

In de winter is het heerlijk om met de familie op de bank te kruipen. Een goede film aan, een grote mok thee en wat lekkers; de perfecte avond! Om nog meer te genieten van dit soort avonden is het leuk om wat extra gezelligheid in huis te brengen met winterse accessoires. Zet grote stompkaarsen neer, hang gezellige lichtsnoeren op en haal matchende kussentjes en plaids.

In december mag de kerstversiering natuurlijk ook niet ontbreken. Naast de kerstboom is het ook leuk om grote sokken voor het hele gezin op te hangen. Zet ook winter- en kerstaccessoires neer in de rest van het huis. Een kerstkrans in de slaapkamers, kerstversiering op de voordeur en miniatuur beeldjes op het toilet; je kunt het zo gek niet bedenken!

Vergeet de buitenkant niet!

Een écht winters huis kun je al van mijlenver zien, omdat het prachtig versierd is. Als je jouw huis dit jaar een echte winterse make over wil geven, vergeet dan dus ook de buitenkant niet! Hang lichtkabels aan de gevels of maak er figuren mee. Als je een grote tuin hebt, kun je het natuurlijk nog grootser aanpakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van verlichte rendieren, grote verlichte cadeaus of lichtgevende kerstwensen in de tuin? Genoeg mensen gingen je al voor dus doe vooral inspiratie op. Ga bijvoorbeeld langs bij de tuincentra of doe eens wat onderzoek op Pinterest.

You may also like