dekbedovertrekken

Het kiezen van de juiste beddengoedstof als je het op Smulderstextiel.be koopt, is essentieel voor een goede nachtrust. Het kan ook een verschil maken in hoeveel tijd je besteedt aan het wassen en verzorgen van je beddengoed, en hoe lang het duurt. Katoen en polyester zijn twee veelvoorkomende soorten beddengoed die heel verschillende eigenschappen hebben. Om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over wat het beste voor je is, moet je rekening houden met je levensstijl, voorkeuren en gevoeligheden. Voor sommigen is een stof van een katoen-polyestermix een goede manier om het beste van twee werelden te krijgen. Als je dit materiaal toch niet geschikt vindt voor je dekbedovertrekken dan kan het beter zijn om voor polyester of katoenen te kiezen. Je kunt dit doen door dit artikel goed door te nemen!

 

Beddengoed dat lang meegaat

Polyester is een zeer duurzame stof en kan meestal jarenlang wassen en dragen. Katoen is kwetsbaarder. Katoen is gevoeliger voor algemene slijtage door dagelijks gebruik en heeft de neiging iets te krimpen bij het wassen. Hoewel polyester over het algemeen zijn vorm en uiterlijk behoudt door de jaren heen, heeft polyester de neiging om te pluizen en wordt het niet veel zachter door gebruik. De meeste katoensoorten, vooral katoenen lakens met lange vezels, blijven zacht en pillenvrij.

 

Voor een goede nachtrust

Katoen is een natuurlijke vezel. Het is ademend, voert vocht af en blijft aangenaam koel tegen de huid. Polyester is een synthetische vezel. Het neemt geen water op, waardoor het vocht en warmte kan vasthouden in warme omgevingen, wat kan zorgen voor zweterige en ongemakkelijke nachten. Polyestervezels kunnen irriterend zijn voor de gevoelige huid en hebben de neiging statische elektriciteit aan te trekken, terwijl katoen dat niet doet.

 

Zorg door de jaren heen

Polyester is gemakkelijk te wassen en droogt snel, en is zeer kreukbestendig, wat zorgt voor gemakkelijk onderhoud. Het absorbeert echter olie, waardoor vlekken en vuil op oliebasis zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, te verwijderen zijn. Door de neiging om statische elektriciteit aan te trekken, trekt het ook gemakkelijk stof en vuil aan. Katoen kreukt gemakkelijk, maar het is veel gemakkelijker om hierin vlekken te verwijderen dan polyester. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wijn in je plaids hebt gemorst, dus dit kan een reden zijn om toch katoenen beddengoed te kopen.

 

Gemengd beddengoed

Hoewel polyester qua comfort minder wenselijk is dan katoen, is het vaak goedkoper – en zeker duurzamer – wat bijdraagt ​​aan een betere waarde voor gezinnen en diegenen die geïnteresseerd zijn in economische efficiëntie. Gemengd beddengoed is zachter en minder irriterend voor de gevoelige huid dan 100 procent polyester, waardoor het een goed alternatief is. Toch heeft dit natuurlijk ook nadelen, hier moet je ook rekening mee houden als je beddengoed aanschaft.

 

Polyester en katoenen dekbedovertrekken hebben beide hun eigen voor- en nadelen, het kan dan ook lastig zijn om een keuze te maken uit deze twee stoffen als je beddengoed koopt. Bepaal zelf aan de hand van dit artikel welk materiaal je beter vindt!

You may also like