LED inbouwspots voor badkamers kunnen een aantrekkelijke, warme gloed toevoegen aan elke badkamer. Deze armaturen zijn verzonken in het oppervlak en verbergen de echte lichtcomponent. Hierdoor lijken ze kleiner en minder opdringerig. Inbouwspots zijn ook ideaal voor kleine ruimtes omdat ze zeer energiezuinig zijn.

LED Downlights

Downlights voor badkamers zijn een uitstekende keuze als u uw badkamer goed wilt verlichten zonder afbreuk te doen aan de esthetiek. Ze zijn vergelijkbaar met inbouwarmaturen die in andere ruimtes worden gebruikt, maar ze zijn meestal afgedicht om ze te beschermen tegen spatwater en vocht. Inbouwdownlights zijn populair voor kamers met lage plafonds, omdat ze geen verticale ruimte innemen en een visueel aangenamer licht geven.

Om schade door water en stof te voorkomen, moet u downlights kopen met een IP-classificatie van IP44 of hoger. Deze zijn bestand tegen het risico van stoom- en waterschade en garanderen langdurige prestaties. Badkamer spotjes  zijn niet alleen energiezuiniger, maar ook verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, waaronder inbouwspots, trackverlichting en wandlampen.

Downlights voor badkamer kunnen karakter en interesse toevoegen aan uw badkamer. Hoewel ze niet noodzakelijk zijn, kunnen ze een goede accentverlichting zijn om de aandacht te vestigen op de kenmerken van het ontwerp. Ze kunnen bijvoorbeeld kunstwerken of architecturale kenmerken in uw badkamer benadrukken. Ze zijn ook zeer geschikt als accentverlichting wanneer de plafondverlichting is gedimd.

Als u uw badkamer energiezuinig wilt houden, kunt u overwegen LED-downlights aan te schaffen. Deze downlights gebruiken minder elektriciteit en gaan tot 90 procent langer mee dan halogeenlampen. Een andere optie is de aanschaf van een inbouwdownlight met geïntegreerde LED. Dit type is een goede keuze omdat het een indrukwekkende levensduur heeft van meer dan 70.000 uur.

LED-downlights bieden een groot aantal voordelen, waaronder een betere kleur en CRI. LED lampen gaan ook langer mee en produceren minder warmte dan gloeilampen. Ze hebben ook een dimschakelaar zodat u het helderheidsniveau kunt aanpassen. U kunt de lichtsterkte zelfs regelen met een afstandsbediening.

LED inbouwspots

led spots

LED inbouwspots zijn geweldig voor badkamers, vooral als u wilt dat ze een meer gericht verlichtingseffect hebben. Ze zijn ontworpen om in een plafondinbouw te worden geïnstalleerd en zijn waterbestendig. Deze lampen kunnen ook een smalle lichtstraal afgeven. Om deze spots te installeren, moet u een paar eenvoudige stappen volgen. Ten eerste moet u het juiste gereedschap hebben om de spot te installeren. U heeft een gatenzaag, boormachine en decoupeerzaag nodig. Daarnaast heeft u een voltmeter en een potlood nodig.

LED inbouwspots zijn ook verkrijgbaar in modellen met ingebouwde dimmers. Ze hebben een sensor en kunnen worden gekoppeld met een TRADFRI-afstandsbediening of smartphone om een sfeer te creëren. Met de technologie kunt u een lichtniveau kiezen dat perfect is voor verschillende activiteiten, of u nu kookt of gewoon een bad neemt.

Led spotjes  zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De meest voorkomende diameter is zes inch. Deze maat is het meest populair voor residentiële toepassingen. Echter, grotere maten worden aanbevolen voor hogere plafonds, omdat ze een bredere wassen van het licht. Deze lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Het ontwerp van een LED inbouwsysteem heeft een laag profiel, hoog rendement lichtbron. De technologie stelt gebruikers ook in staat om de lichtbundelverdeling, het energieverbruik en de kantelhoek aan te passen. Het resultaat is een krachtige lichtbundel die perfect is afgestemd op uw behoeften. Naast deze kenmerken zijn LED’s ook ontworpen om het hoogste niveau van licht en sfeer te leveren.

Badkamerspots worden op verschillende plaatsen geïnstalleerd, waaronder het bad, de douche en onder kasten. Ze kunnen een grotere dekking van licht geven en kunnen worden geïnstalleerd op plaatsen waar u met traditionele armaturen niet bij kunt. Sommige kunnen zelfs worden gedimd.

Betaalbare verlichting

Als u op zoek bent naar goedkope verlichting voor uw badkamer, zijn er een paar geweldige opties die energiezuinig en dimbaar zijn. GE Basic schijnwerpers, verkrijgbaar in zes of twaalf verpakkingen bij Lowe’s, zijn een goede keuze. Ze leveren uitstekende prestaties, zijn duurzaam en gaan goed om met warmte.

Deze energiezuinige lampen produceren zuiver wit licht. Ze bieden 500 lumen helderheid en een CRI-waarde van 90 of hoger. Ze hebben ook een lange levensduur en zijn dimbaar. Ze zijn compatibel met gesloten armaturen en kunnen dezelfde verlichting bieden als traditionele gloeilampen. Als u echter op zoek bent naar een decoratieve lamp, is een dimbare lamp misschien niet de beste optie.

Het kiezen van een lamp met een bewegingssensor is ook een goede optie. Deze kan worden geprogrammeerd om in en uit te schakelen wanneer beweging wordt gedetecteerd, zodat het licht niet op nietsvermoedende voorwerpen schijnt. Daarnaast kunt u kiezen voor een schijnwerper met een verstelbare hoek. Als u schijnwerpers met een bewegingssensor installeert, moet u de goede werking ervan controleren om mogelijke gevaren te voorkomen.

Schijnwerpers worden het best geïnstalleerd in hoge plafonds. Hoe hoger ze zijn, hoe meer dekking ze kunnen bieden. Met behulp van een ladder kunt u hoge plaatsen bereiken en de schijnwerper opstellen. U moet ook de plaats waar u de schijnwerper wilt monteren markeren met behulp van een stift of tape.

Als u een groot gebied wilt verlichten, zijn schijnwerpers de beste optie. Ze zorgen voor een brede, gelijkmatige gloed. Ze hebben ook een hoge lichtopbrengst.

Geïntegreerde LED-downlights

LED-downlights zijn een geweldig alternatief voor traditionele gloeilampen. Ze zitten verzonken in het plafond en zorgen voor een geïntegreerde look. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, met een breed scala aan kleurtemperaturen en stijlen. Ze bieden ook een hogere energie-efficiëntie dan gloeilampen.

Er zijn verschillende soorten downlights beschikbaar voor badkamerspots. Sommige bieden omgevingsverlichting, terwijl andere taak- of accentverlichting bieden. Sfeerverlichting wordt in badkamers gebruikt om een algemene stemming te creëren en het decor te vormen voor andere delen van de kamer. Over het algemeen heeft een Led inbouwspot een laag profiel, zodat ze geen verticale ruimte innemen. Dit geeft de ruimte een schoner uiterlijk en is visueel meer rustgevend.

Een van de grootste voordelen van LED-downlights voor badkamerspots is dat ze niet de extra ruimte van een traditionele verlichtingsarmatuur nodig hebben. Bovendien zijn deze armaturen energiezuinig en zijn ze Energy Star gecertificeerd. Hoewel u misschien een hogere initiële prijs moet betalen, zult u geld besparen door uw energierekeningen te verlagen.

Geïntegreerde LED-lampen voor badkamerspots kunnen ook worden gebruikt als indirecte verlichting. U kunt ze installeren in hoeken en foto’s om meer licht in deze gebieden te bieden. U kunt ook LED lampen in het plafond integreren voor een flexibeler verlichtingsplan. Dit soort verlichting is zeer energie-efficiënt en kan worden geïnstalleerd op moeilijk bereikbare plaatsen.

Het vervangen van een enkele lamp in een geïntegreerd LED-armatuur kan een gedoe zijn. Het is belangrijk om het juiste gereedschap voor de taak te gebruiken en de instructies goed te begrijpen. Sommige van deze armaturen hebben bijvoorbeeld meerdere printplaten, dus u moet ze uit elkaar halen en een schroevendraaier gebruiken. U kunt de hulp van een professionele elektricien nodig hebben om de lampen in deze armaturen te vervangen.

Lotus Schuine Gimbal Downlight

De Lotus 6” vierkante originele dunne ronde inbouwdownlight is een IC-gekeurde LED-downlight die rechtstreeks in het plafond wordt geïnstalleerd zonder blik. Deze inbouwdownlight biedt een maximale lichtopbrengst en wordt omlijst door een dunne rand voor extra schoonheid en functie. De gegoten aluminium behuizing zorgt voor een optimale warmteafvoer.

You may also like