Met een mooie gietvloer maak je een paleis van je huis

by Tom Cosyns - Seobureau

Er zijn vandaag de dag tientallen manieren om de vloeren van je woning te bekleden. Koos tot de eeuwwisseling de meerderheid nog voor tapijt, vandaag de dag valt de keuze steeds vaker op een harde vloer. Dat is niet zo gek, want dit soort vloeren vragen veel minder onderhoud en gaan veel langer mee. Zeker als de vloer intensief gebruikt wordt is tapijt als vloerbedekking geen handige keuze. Vlekken en slijtage kun je vaak lastig herstellen. Het tapijt kan ook gaan verkleuren en uiteindelijk krijg je het gewoon niet meer schoon. Kortom, het is beter om voor wat anders te kiezen. Gietvloeren zijn om die reden erg populair.

Een gietvloer: Zelf doen of laten doen?

Als je kiest voor een gietvloer dan heb je twee opties. Je kunt hiervoor een vakman inhuren die de vloer voor je aanlegt. Dat is een goede keuze als je geen enkele ervaring hebt met het leggen van vloeren. Een doe het zelf gietvloer kun je online bestellen of in een bouwmarkt kopen. Het is wel belangrijk dat je het leggen van de vloer goed voorbereidt. De ondergrond moet er namelijk wel voor geschikt zijn. Soms is het nodig om een extra cement laag op de vloer aan te brengen. Als de gietvloer niet goed hecht kan dit schade veroorzaken aan je vloer. Daarnaast moet je er natuurlijkrekening mee houden dat de vloer tijd nodig heeft om te drogen. Het is dus handig om dit te doen voor de verhuizing of als je een paar dagen elders kunt logeren.

Verschillende gietvloeren

Gietvloeren zijn leverbaar in tientallen uitvoeringen, kleuren en motieven. Het is dus zeker niet zo dat je alleen kunt kiezen voor betonlook. Het grote voordeel van een gietvloer is dat je de uitvoering perfect kunt afstemmen bij je interieur. Dit kan niet met een houtenvloer, want die heeft immers de kleur van hout, al kun je natuurlijk variëren met een lichte of donkerder kleur. Daarom wordt de gietvloer steeds populairder. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van dit type vloer, dat geschikt is voor zo ongeveer elke ruimte in je woning.

Epoxy is populair voor vloeren

Een populair materiaal voor een gietvloer is epoxy. Dit materiaal is zeer flexibel en wordt daarom vaak gebruikt voor vloeren. Het is in diverse kleuren leverbaar. Een epoxy vloer is erg makkelijk in onderhoud en daarom ook bij uitstek geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden. Je kunt de vloer heel makkelijk schoon houden door een huisbezem te gebruiken of de vloer te dweilen met een mild schoonmaakmiddel. Ook daarom wordt epoxy ook vaak gebruikt voor kantoorruimtes en winkels.

Epoxy gebruiken voor iets anders dan vloeren

Epoxy wordt niet alleen voor vloeren gebruikt, maar ook voor resin art. Dit is erg populair en steeds meer mensen ontdekken het. Je vindt er veel berichten over op sociale media zoals Pinterest en Instagram. Resin art wordt toegepast om materialen te pimpen met vrolijke kleuren. Resin Art wordt gemaakt met hars en epoxy in allerlei kleuren. Je kunt online volop inspiratie opdoen als je je hier ook in wilt verdiepen.

You may also like