In een land als Nederland hebben relatief veel mensen een sfeerhaard. Deze gaat aan zodra de dagen korter worden en de temperatuur omlaag gaat… Het is natuurlijk super fijn om op zo’n knusse manier je huis te verwarmen, maar wist je dat er veel verschillende soorten sfeerhaarden bestaan? Het loont dus de moeite je eerst uitgebreid te oriënteren alvorens je een keuze maakt tussen de verschillende modellen. Je kunt daarbij uiteraard kiezen voor een ouderwetse haard die je zelf moet aansteken met hout, maar tegenwoordig wint de elektrische sfeerhaard het aan populariteit. Niet voor niets overigens, want deze biedt je vele voordelen ten opzichte van de ouderwetste houtkachel. Welke dat zijn lees je in dit artikel!

De voordelen van een elektrische haard

Waar veel mensen het idee van een houtkachel ontzettend romantisch vinden, doet het vele werk dat je eraan hebt dit gevoel een beetje teniet. Houtkachels moeten namelijk constant schoongemaakt worden, en dat is geen leuk klusje. Ook moet je uiteraard constant hout, lucifers, oude kranten of aanmaakblokjes in huis hebben om hem aan te steken. En zelfs dat is geen makkelijk klusje. Je moet namelijk de luchttoevoer zodanig instellen dat de haard voldoende zuurstof heeft, maar zeker niet teveel. Met een elektrische haard heb je dat probleem niet meer, want deze kun je gewoon aanzetten met één druk op de knop. En je kunt zelfs instellen hoe heet je hem wilt hebben, oftewel hoe intensief je wilt dat deze brandt.

 

Daarnaast hebben elektrische inbouwhaarden als derde grote voordeel dat ze super veilig zijn. Er is namelijk geen echt vuur in het spel, en dus kunnen kleine kinderen en huisdieren zich er niet aan branden. En als laatste, maar niet onbelangrijkste, een elektrische haard gebruikt maar weinig stroom. Dit maakt het een duurzame keuze, die tevens goed is voor je portemonnee.

 

Elektrische haard met app-bediening

Ben je op zoek naar een nieuwe inbouwhaard en wil je absoluut het nieuwste van het nieuwste proberen? Dan zou je kunnen kijken naar een haard met app-bediening. Dit geeft je namelijk ontzettend veel gemak. Je kunt de haard dan zelfs reeds aansteken als je van huis bent, zodat je in een warme woonkamer thuiskomt. De inbouwhaard wordt door hem te koppelen aan een app onderdeel van jouw slimme huishouden, en is door elke gebruiker te bedienen. Liever standaard tijden waarop de haard automatisch aangaat? Ook dat is mogelijk, en zelfs erg slim. Als je op vakantie bent bijvoorbeeld, wil je natuurlijk dat het lijkt alsof je huis bewoond is. Dit doe je door af en toe de haard aan te steken.

 

Super realistische inbouwhaard

Waar je vroeger een elektrische haard duidelijk kon onderscheiden van een houtkachel is dat tegenwoordig niet meer het geval. Elektrische sfeerhaarden zien er namelijk super realistisch uit, en je moet goed kijken om te zien of ze echt zijn of niet. Daarnaast geven ze tevens een super fijne warmte af, en is deze warmte ook nog eens zeer goed te reguleren. Ben je reeds overtuigd? Je bent niet de enige, want elektrische haarden worden niet voor niets elk jaar populairder!

 

You may also like