Renoveer je trap met het grootste gemak

by Tom Cosyns - Seobureau

Heb je een dichte trap die zichtbare slijtage vertoont? Of is je smaak gewoon veranderd en past jouw trap daar niet meer bij? Weet dan dat je dit op een tamelijk eenvoudige wijze kunt oplossen via een traprenovatie. Hoe? Met overzettreden of trapprofielen die perfect matchen óf juist contrasteren met je vloer en je interieur.

Waarom zou je overzettreden overwegen?

Ben jij een van die mensen die denken dat een traprenovatie lastig is en veel geld kost? Dan hebben we nieuws voor je: dat is allang niet meer zo. Sterker nog, er zijn genoeg goede redenen om aan overzettreden te denken. Laten we de 5 belangrijkste even noemen:

  1. Renoveren is goedkoper dan een nieuwe trap installeren.
  2. De bestaande constructie blijft intact, dus je kiest voor duurzaam.
  3. Je hebt de keuze uit talloze kleuren en patronen.
  4. Je kunt overzettreden snel (laten) plaatsen: gemiddeld 1 à 2 dagen.
  5. Je hoeft niet te hakken of te breken, het is schoon werk.

 

Twee soorten traprenovatie

Voor een traprenovatie zijn twee methodes populair: overzettreden en trapprofielen. Bij overzettreden worden volledige treden in laminaat geplaatst. De treden kunnen recht zijn of een overstekende neus hebben. Bij trapprofielen snij je de treden, trapneus en stootborden uit stroken laminaat, hout of vinyl. Vervolgens werk je die af met een aluminium profiel in een kleur naar keuze. Beide methodes zijn alleen geschikt voor dichte trappen, inclusief draaitreden. Zorg er wel voor dat je oude trap goed vlak is, barsten en oneffenheden mogen niet groter dan 3 mm zijn.

Kies je eigen look

Welk renovatiesysteem je ook kiest, in beide gevallen geef je je nieuwe trap precies de uitstraling die je wenst. Er zijn tientallen kleuren en uitvoeringen die zo’n beetje elke stijl en smaak afdekken. De een houdt van grenen of eiken, de ander van een look in beton, marmer of leisteen. Je hoeft dus op geen enkele manier traditioneel te denken, want vrijwel alles is mogelijk.

Alles kan met vinyl

Als je gaat renoveren met overzettreden, zul je allerlei materialen tegenkomen waar dat mee kan. Toch zie je mensen de laatste tijd steeds vaker bij vinyl uitkomen. Ook professionele leggers werken er graag mee en dat heeft meerdere redenen. Om te beginnen is vinyl van uitstekende kwaliteit en het gaat lang mee. Verder is het materiaal geluiddempend en de treden voelen net zo warm aan als ze eruitzien. Je kunt vinyl krijgen in alle denkbare kleuren en patronen. En je kunt het ook doorleggen op de vloer – in dezelfde uitvoering of juist met een leuk contrast.

You may also like