Wat voor bed past bij welk interieur

by Tom Cosyns - Seobureau

De stijl en het ontwerp van je bed kunnen een grote invloed hebben op de algehele uitstraling en sfeer van je slaapkamer. De keuze van het bed moet idealiter aansluiten bij de inrichting van je kamer om een harmonieus en samenhangend interieur te creëren. Bij het kiezen van een bed is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren, de grootte van de kamer, en het algemene kleurenschema. Een bed is vaak het middelpunt van de slaapkamer, je brengt er een derde van je leven door tijdens je slaap dus is het beste matras van belang, dus het is essentieel om een stijl te kiezen die goed past bij de rest van het interieur. Hier zijn enkele algemene interieurstijlen en bijpassende bedtypes:

Modern bed

Wanneer je een modern bed kiest, is het essentieel om de afmetingen, het design en het materiaal af te stemmen op je slaapkamer interieur. Een modern bed kan een stijlvol statement maken in je slaapkamer en bijdragen aan een rustige, ongecompliceerde sfeer, wat bevorderlijk kan zijn voor een goede nachtrust.

 • Kenmerken: Strakke lijnen, minimalistisch ontwerp, neutrale kleuren, en innovatieve materialen.
 • Bijpassend bed: Platform bedden, bedden met strakke hoofdborden, metalen frames of gestoffeerde bedden in eenvoudige stijlen zonder overbodige details.

Industrieel bed

Een industrieel bed is een perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een stijlvol, duurzaam en tijdloos stuk voor hun slaapkamer. Of je nu houdt van een volledig industriële uitstraling of slechts enkele industriële accenten wilt toevoegen, met een industrieel bed maak je altijd een statement.

 • Kenmerken: Ruwe materialen zoals onafgewerkt hout en metaal, bakstenen muren, en een stedelijke loft-vibe.
 • Bijpassend bed: Bedden met metalen frames, teruggewonnen hout of een combinatie van beide.

Scandinavisch bed

Scandinavische bedden gecombineerd met het beste matras hebben de interieurwereld stormenderhand veroverd met hun minimalistische ontwerpen, neutrale kleurenpaletten en functionaliteit. Deze stijl, afkomstig uit Noord-Europese landen zoals Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland, legt de nadruk op eenvoud, comfort en functionaliteit.

 • Kenmerken: Eenvoud, functionaliteit, lichte kleuren, en natuurlijke materialen.
 • Bijpassend bed: Laag liggende houten platform bedden, vaak in lichte tinten of wit.

Traditioneel bed

Traditionele bedden vertegenwoordigen een tijdloze stijl en elegantie die generaties lang heeft geduurd. Ze zijn vaak rijkelijk gedetailleerd en vormen een knusse en comfortabele plek in elke slaapkamer.

 • Kenmerken: Rijke houttinten, gedetailleerd vakmanschap, en klassieke patronen.
 • Bijpassend bed: Sierlijke houten bed frames, hemelbedden, en gestoffeerde bedden met getufte hoofdborden.

Bohemian bed

Het Bohemian bed is een weerspiegeling van een vrije geest en een unieke stijl, die vaak wordt geassocieerd met artistieke, vrijzinnige en onconventionele levenswijzen. Bohemieninterieurs zijn kleurrijk, rijk aan patronen, en stralen een ongedwongen en relaxte sfeer uit.

 • Kenmerken: Eclectisch, kleurrijk, en wereldse invloeden.
 • Bijpassend bed: Laag platform bed of zelfs vloer matrassen, vaak vergezeld van kleurrijke lakens en veel kussens.

Landelijk/Cottage bed

Een landelijk of cottage bed ademt de charme en het comfort van het platteland. Het brengt de rustieke eenvoud van het buitenleven naar elke slaapkamer, gekenmerkt door zijn natuurlijke materialen, zachte kleuren en gezellige esthetiek.

 • Kenmerken: Gezelligheid, vintage meubels, zachte kleuren, en rustieke charme.
 • Bijpassend bed: Bedden van teruggewonnen hout, vintage ijzeren bedframes, of gestoffeerde bedden in zachte stoffen.

Minimalistisch bed

In een wereld vol prikkels en overdaad, kiezen steeds meer mensen voor de eenvoud en sereniteit van minimalisme. Een minimalistisch bed belichaamt deze principes met zijn eenvoudige vormgeving, strakke lijnen en ongecompliceerde esthetiek.

 • Kenmerken: Zeer beperkte inrichting, neutrale kleurenpaletten, en maximale functionaliteit.
 • Bijpassend bed: Eenvoudige, strakke bed frames, vaak platform stijl zonder hoofdbord of andere details.

Aziatisch/Zen bed

Het Aziatisch of Zen bed is geïnspireerd door de oosterse filosofieën van harmonie, evenwicht en eenvoud. Dit type bed straalt een sfeer van rust en sereniteit uit, waardoor de slaapkamer een toevluchtsoord van vrede wordt.

 • Kenmerken: Invloeden van Japanse of andere Aziatische culturen, natuurlijke materialen, en een focus op rust en eenvoud.
 • Bijpassend bed: Lage platform bedden, vaak gemaakt van hout, zonder veel versieringen.

 

You may also like