ontstoppingsdienst Gent.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, je bent bezig met de afwas en het water loopt niet meer goed weg. Of je staat onder de douche en je staat tot je enkels in het water. Of misschien wel het vervelendst, je trekt de wc door, maar je krijgt deze niet doorgetrokken. Deze situaties zijn enorm vervelend en het betekent dat er ergens in de afvoerbuis een verstopping zit waardoor het water er niet meer langskomt. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk hebben opgelost. Je kunt zelf proberen om de ontstopping op te lossen, maar het is veel makkelijker en in de meeste gevallen ook veel beter om een ontstoppingsdienst te bellen, zoals de ontstoppingsdienst Gent. Lees verder voor de oorzaken van verstopping en met welke tips je je afvoeren schoon kunt houden.

Oorzaken van verstopping

Een van de grootste oorzaken van een toilet verstopping is het doorspoelen van etensresten. Etensresten horen in de GFT-bak en het is dus niet de bedoeling dat je deze door het toilet spoelt. Vetten zoals frituurolie moet je ook zeker niet door het toilet spoelen, want deze kunnen in de leidingen gaan stollen. Maandverband, tampons en vochtige doekjes horen ook niet door het toilet gespoeld te worden. Ondanks dat er afbreekbare producten op de markt zijn gebracht, horen deze nog steeds niet in het toilet. Haren en zeepresten zijn de boosdoeners in de douche en gootsteenputjes. Ook kan het zijn dat je leidingen verkeerd zijn aangelegd of zijn gaan slijten. Hierdoor kunnen er breuken ontstaan of verzakkingen plaatsvinden.

Tips om je afvoer schoon te houden

Zoals je net hebt gelezen is het dus belangrijk om de afvoeren alleen te gebruiken waar ze voor bedoeld zijn. Verder zijn er een paar tips om je afvoeren goed schoon te kunnen houden. Een eerste stap om je afvoeren vrij te houden is door regelmatig heet water door je afvoeren te gieten. Heet water neemt namelijk veel vuil mee en beschadigt de afvoer niet. Voor wat hardnekkiger vuil kun je soda gebruiken. Dit wondermiddel is minder schadelijk voor je afvoer dan andere chemische ontstoppers. Omdat haren vaak voor een verstopte afvoer zorgen, is het goed om de haren regelmatig uit het doucheputje te halen. Doe dit al voordat je last hebt voor verstopping, want als de haren eenmaal in de afvoer zitten, is de kans op verstopping erg groot.

You may also like