Ouder worden zien veel mensen wellicht als iets vervelends of engs. Maar wat nou als je het van de andere kant bekijkt? Ouder worden is iets moois. Je hebt een hoop ervaring opgedaan en daarnaast is het iets moois dat je lang op de aardbol kunt rondlopen. Ondanks alle prachtige dingen aan ouderdom, is er een kans dat je achteruit gaat. Gelukkig kun je jouw huis als senior alsnog op een prettige manier inrichten naar wat jij nodig hebt. Lees daarom gauw verder voor wat tips!

Tips

Met de meubels van Meubelzorg kom je al een heel eind, maar er zijn ook een hoop andere zaken waar je nog aan kunt denken om jouw huis aan te passen aan jouw leeftijd. Denk bijvoorbeeld aan een kleed op de grond. Dit zorgt ervoor dat je lekkere warme voeten behoudt als je door het huis loopt. Zorg er wel voor dat het kleed niet kan verschuiven. Dit voorkomt dat je uitglijdt. Zorg ten tweede ook voor een eettafel waar jij comfortabel aan kunt zitten. Wellicht vind je het wel fijn om te gaan voor een tafel die verstelbaar is. Zo kun je deze precies plaatsen naar jouw eigen wensen, bijvoorbeeld als je je een dag wat minder goed voelt op fysiek gebied.

Zitten

Je bent niet meer zo fit als vroeger dus heb je waarschijnlijk wat meer rust nodig. Het is daarbij dan wel zo fijn dat je comfortabel kunt uitrusten. Om steeds op bed te moeten uitrusten is misschien ook niet zo ideaal, dus is het goed om prettige stoelen te kopen. Je kunt bijvoorbeeld zitten op comfortabele sta op stoelen. Dit zijn stoelen die je naar voren kunt kantelen. Dit maakt het makkelijker om plaats te nemen op de stoel, maar ook om weer op te gaan staan. Het voordeel bij een sta-op-stoel is dat deze op maat gemaakt kan worden. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld de zithoogte kunt laten aanpassen, maar ook de zitdiepte. Vind je het belangrijk dat jouw stoel er wel leuk uitziet en past bij de rest van het interieur in jouw huis? Dat komt goed uit, want je kunt kiezen uit verschillende materialen zoals leer. Daarnaast kun je ook een leuk kleurtje uitkiezen. Best een handige stoel, toch?

Tijd om lekker te gaan winkelen. Maak een lijstje en vergeet zeker niet de sta-op-stoel erop te zetten. Benieuwd naar het aanbod? Neem dan vooral een kijkje op de site van Meubelzorg!

You may also like